Τα Ναυπηγεία Κυνοσούρας εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς σε ένα ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, εστιάζοντας σε παραδοσιακές και εξειδεικευμένες επισκευές πλοίων, κάνοντας παράλληλα χρήση τις μοναδικών ιδιωτικών του εγκαταστάσεων για ναυπήγηση & ανακύκλωση πλοίων, στη καρδιά της Μεσογείου.

 

Μετατροπή δεξαμενόπλοιων μονού τοιχώματος σε δεξαμενόπλοια διπλού τοιχώματος, υδροβολή υψηλής πίεσης, βαφή δεξαμενών έρματος και δεξαμενών φορτίου, κυτών φορτίου και καταστρωμάτων, αντικατάσταση στεγανωτικών δακτυλίων αξονικών συστημάτων χωρίς δεξαμενισμό, αφαιρέσεις και επισκευές ελίκων χωρίς δεξαμενισμό, αντικαταστάσεις στροφαλοφόρων, αντικαταστάσεις σφαιροτριβέων, περιστροφής γερανών, σωληνώσεις, αντικαταστάσεις χαλύβδινων ελασμάτων και εκτεταμένες επισκευές μηχανημάτων περιλαμβάνονται στον εκτεταμένο κατάλογο εργασιών και υπηρεσιών που προσφέρει το Ναυπηγείο από το απώτερο παρελθόν έως σήμερα.

Gioconda Ship Build
Shipyard View from the Past

Το GIOCONDA ήταν ένα από τα πλοία που κατασκευάστηκαν στα Ναυπηγεία Κυνοσούρας. Καθελκύθηκε το 1975 και πριν μετονομαστεί σε ΖΑΚΥΝΘΟΣ, είχε μήκος 87.33μ, πλάτος 13,50μ, βύθισμα 4,20μ, διέθετε δυο μηχανές MWM 8-κυλίνδρων και χωρητικότητα 520 επιβατών. Τη περίοδο εκείνη, ιδιοκτήτης του πλοίου ήταν η ΩΚΕΑΝΙΣ Ναυτιλιακή.

Georgios Ship Build

Στη πορεία, 2 πλοία κατακευάστηκαν στο Ναυπηγείο, πιο συγκεκριμένα το ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ιδιοκτησίας Φραγκιαδάκης) και το ΚΑΣΤΑΛΙΑ (ιδιοκτησίας ELMES). Το ΚΑΣΤΑΛΙΑ πωλήθηκε στη STENA και μετονομάστηκε σε STENA ARCADIA. Επιπλέον, το δεξαμενόπλοιο ΟΥΡΑΝΟΣ-Α416, κατασκευάστηκε για λογαριασμό του Ελληνικού Ναυτικού.

Arcadia Ship Build
Ouranos Navy Ship Build

Τα Ναυπηγεία Κυνοσούρας βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Κυνόσουρας, στην ανατολική πλευρά της Σαλαμίνας, μόλις τρία μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και ακριβώς απέναντι από το Πέραμα, μία από τις πλέον πολυσύχναστες ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες της Μεσογείου. Τα Ναυπηγεία Κυνοσούρας διαθέτουν έμπειρο εργατικό δυναμικό με ειδικούς τεχνικούς και παρέχουν υπηρεσίες συναφείς της ναυπηγοεπισκευής.

ΘΕΣΗ

Η Σαλαμίνα απέχει 3 ναυτικά
μίλια (5,5 χλμ) από τον Πειραιά,
το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών
απέχει από το Πέραμα 45 λεπτά οδικώς

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ

Καθημερινά δρομολόγια με επιβατηγά πλοία και βοηθητικά πλοιάρια από Πέραμα προς Παλούκια (Σαλαμίνα)