Ακριβώς δίπλα από την Ανατολική Προβλήτα, το Μηχανουργείο εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 1450 τμ.

Είναι εξοπλισμένο με τέσσερις γερανογέφυρες (με ικανότητα φόρτωσης από 5 έως 20 τόνους) και πλήθος εργαλείων. Είναι προσβάσιμο οδικώς και διαθέτει εισόδους σε τρεις πλευρές.

Machinery Workshop Layout

Δύο συνεργεία ελασμάτων ( επιφανείας 520 τμ και 1380 τμ) στη δυτική πλευρά του Nαυπηγείου. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν μηχανές έλασης/κάμψης, πρέσα και μηχανή κοπής και είναι εξοπλισμένα με γερανογέφυρες.

Το μεγαλύτερο συνεργείο ελασμάτων βρίσκεται στην βόρεια πλευρά, επιτρέποντας είτε να απομακρύνονται τα κατασκευασμένα τμήματα από τον χώρο του συνεργείου οδικώς είτε να αναλαμβάνονται από τον γερανό στην Κύρια Αποβάθρα. Το Μεγάλο Κύριο Συνεργείο είναι κατάλληλο για προκατασκευή κυτών.

Plate Workshop Layout

Βρίσκεται στο βασικό κτίριο στην νότια πλευρά των Ναυπηγείων. Το Σωληνουργείο διαθέτει μία γερανογέφυρα και είναι εξοπλισμένο με πρέσα, εξοπλισμό συγκόλλησης, μηχανές λείανσης και κάμψης.

Το ξυλουργείο είναι εξοπλισμένο με γερανογέφυρα και διαθέτει μία μικρή πρέσα και διάφορα άλλα εργαλεία.

Pipe & Carpentry Layout

Βρίσκεται στην δυτική πλευρά των Ναυπηγείων και περιλαμβάνει μία αυτόματη μονάδα, ειδικά σχεδιασμένη για τη βαφή και τον καθαρισμό διά αμμοβολής ελασμάτων και τμημάτων πλοίων σε γραμμή παραγωγής.

Φέρει δύο γερανογέφυρες, εγκατεστημένες εξωτερικά του χώρου του συνεργείου για την κατάλληλη διαχείριση των υλικών.

Blasting & Painting Layout

Άνετος χώρος γραφείων, ναυπηγική σάλα, εστιατόριο και τουαλέτες.

Office & Service Layout

Δύο κύριες εγκαταστάσεις αποθηκών επιφάνειας περίπου 800 τμ η κάθε μία, οι οποίες αποτελούν τη βάση των δύο γερανών των νεωλκείων (Γερανοί Δ και Ε).

Store Rooms Layout

Ειδικά σχεδιασμένη μονάδα ανακύκλωσης πλοίων, αποτελούμενη από ένα μεγάλο ψαλίδι κοπής 1200 και 1000 τόνων (Becker) με κυλιόμενο διάδρομο.

Είναι εξοπλισμένη με ειδική γερανογέφυρα 16 τόνων, κατάλληλη για μερική ανακύκλωση πλοίων (κοπή χάλυβα).

Ship & Recycling Layout